This page is not available in your selected language. Your language preference will not be changed but the contents of this page will be shown in English.

To change your current location please select from one of Julius Baer’s locations below. Alternatively if your location is not listed please select international.

E-Services

Please select
Additional e-Services

*The location identified is an approximation based on your IP address and does not necessarily correspond to your citizenship or place of domicile.

A responsible office relocation in Singapore

In June 2018, Julius Baer moved into new and bigger offices in the heart of Singapore’s central business district. It was a move two years in the making. At 100 000 square feet, the office is a sprawling 30 000 square feet larger than its predecessor. The building boasts state-of-the-art sustainable design, with Green Mark Platinum and LEED Platinum certification.

Print
share-mobile

Share

Share

Julius Baer occupies two office spaces in Singapore. With Julius Baer Singapore’s continued growth prospects in Asia, the firm needed a larger space to replace at least one of the two offices. Several factors played a part in our choice: size (long-term growth), price (cost stability), location and access to public transportation, and sustainability.

Green building certification
Opened to occupants in 2018, Marina One is a mixed-purpose complex. This complex has LEED Platinum certification – perhaps the best-known sustainable building standard. It is also recognised under Singapore’s own Green Mark Platinum Award Scheme. The requirements for these standards include factors such as energy and water efficiency, indoor environmental quality, site biodiversity, use of sustainable materials and resources, as well as access to public transport.

When moving in, Julius Baer recycled old office furniture where possible, and brought in ergonomic, flexible desks. We also replaced the old IT with more energy-efficient equipment (mini PCs and monitors, using 30 per cent and 45 per cent less energy, respectively). We also installed LED lights at all non-workplace spaces (these will lead to approximately 44 per cent energy reduction), and special water fittings that will cut water consumption by at least 50 per cent.

For its employees in Singapore, the new premises provide greater interaction space and promote healthy living. Besides work desks that allow for alternation between sitting and standing, the office design is balanced between open areas (a large assembly area in the pantry and a spacious business lounge area) and private space (sound-proof quiet rooms and meeting rooms of varying sizes), as well as welcoming greenery in the building’s courtyard.         

Donation of old hardware
Sustainability goes beyond the new building. We also have a responsibility to the office ware we leave behind. We donated all former office IT hardware to a local charity, allowing it to be re-used in schools and community care centres for adults with disabilities.